Ik noem mezelf het liefst Visual Designer.
In 2013 ben ik begonnen met Graphic Design. Ondertussen vind ik de term graphic designer niet meer zo goed bij mij passen. Visual designer klinkt meer vloeibaar waar er meer ruimte is voor overige visuele expressie.

Ik heb een grote passie voor muziek (vooral hiphop), ik haal veel energie & inspiratie uit lyrics, live performances en de hele branding van artiesten.
Ook hou ik me veel bezig met maatschappelijke vraagstukken. Ik hou er van om onderwerpen helemaal uit te pluizen en er met mensen eindeloos over te praten. Perspectieven delen met elkaar.. Mijn eigen blinde vlekken ontdekken.. Mijn mening uitbreiden of aanpassen..

Born in 1997. Opgegroeid in een klein dorp all the way in Fryslân. Op mijn 17e naar Zwolle verhuisd om daar een opleiding tot grafisch ontwerper te volgen. Tussendoor op verschillende plekken in Nederland en het buitenland gewoond en uiteindelijk gestrand in Rotterdam. Waar ik voorlopig nog niet weg ga. 🤍
Sum’ fun facts about me...
  • Sinds dat ik me kan herinneren ben ik al verliefd op hiphop muziek & cultuur
  • Ik heb vijf maanden in Málaga, Spanje gewoond voor mijn stage (ben nog steeds nagenieten)
  • Ik ben (perfectly imperfect) vegan sinds juli 2017
  • Ben 5 keer naar Lowlands geweest, samen met mijn vader en zusje
  • Fan van podcasts, hoe langer, hoe beter!!
  • Ik vind concerten één van de leukste dingen dat er bestaan
  • Ik heb vier maanden alleen door Azië gereist (classic millennial)
#meaningfulthingsonlyclub


Educatie

2020
Summerschool ‘AYCA 5’
Kunsthal, Rotterdam

2018-2019
Lifestyle Transformation Design
Willem de Kooning Academy, Rotterdam

2013-2017
Graphic Design
CIBAP Vakschool voor verbeelding, Zwolle 
(afgestudeerd)


Ervaring
(life experience not included)

2019-2020
Graphic designer / creative
STONED, Amsterdam

2017-2018
Grafisch vormgever
Rinsma Modeplein, Gorredijk

2017
Graphic designer / creative
Dreams Hostels, Málaga (stage)

2016
Grafisch vormgever
Publiek, Haren (stage)

2015
Grafisch vormgever
Groot Sneek / Ying media, Sneek (stage)
Mijn podcast bibliotheek


Hier vind je mijn favo podcasts <3‘1619’ by The New York Times
Unieke high-quality audio serie over de Amerikaanse geschiedenis met betrekking tot de slavernij. 
Zó mooi verteld en mega leerzaam.
‘DAMN, HONEY’
Ja, ik ben een honingbal!! (mede-luisteraars know what i’m talking about) Altijd genieten van deze feministische podcast. Open en mooie gesprekken o.a over niet-moederschap, beeldvorming, racisme in Nederland, amitieschaarste, catcalling, of je nou al een vriend hebt, ‘vrouwenkwaaltjes’, de clitoris.
‘Look Around’ by MAFB
‘’We urge our guests and audience to Look Around.’’ 
Gesprekken met young creatives over o.a. hun persoonlijke zoektocht naar hun creatieve identiteit en hun plek in de industrie. Heb veel inzichten gehaalt uit deze podcast. Daarnaast inspirerend en leerzaam als een young creative myself.

‘CONVO Talkshow’
Begonnen als een podcast over hiphop en de muziekindustrie met artiesten als gasten aan tafel. Ondertussen komen ook andere onderwerpen aan bod zoals: levensvragen, money, persoonlijke ontwikkeling. Dit is vooral een heel gezellige podcast met good vibes.
‘De plantage van onze voorouders’
Mega interessante, kwetsbare, eerlijke en bijzondere podcast-serie. Maartje graaft in haar familiestamboom en komt erachter dat haar voorouders in 1863 mede-eigenaar waren van een suikerplantage in Suriname. Ze komt in contact met nazaten van de tot slaafgemaakten. Samen gaan ze op onderzoek uit en blijft de vraag naarboven komen: Wat voor effect hebben onze voorouders op onze huidige realiteit?
‘CoupleGoals de podcast’
Wauw zoveel liefde in deze podcast!!! Ik wordt altijd helemaal warm wanneer ik naar deze gesprekken luister. Queer koppel Mandy en Roos gaan in gesprek met verschillende soorten koppels over hun liefdesrelatie.